Afscheid beheer

Afscheid beheer

Na 12 jaar (!) op vrijwilligersbasis het beheer voor ons dorpshuis De Weidehoek te hebben gedaan, heeft Lammie Oostenbrink aangegeven dat ze er per 1 augustus 2021 mee gaat stoppen.

Lammie -en tot voor enkele jaren ook haar echtgenoot Martinus en de (klein-)kinderen- hebben zich jarenlang ingezet voor een dorpshuis waar iedereen van jong tot oud welkom is. We vinden het erg jammer dat Lammie haar beheerderstaken wil overdragen, maar we begrijpen heel goed dat zij met haar man graag meer van haar vrije tijd wil genieten, zonder daarbij rekening te moeten houden met de organisatie rondom het dorpshuisbeheer. Het vertrek van Lammie als beheerder laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan, maar hierover later meer.

Nieuw beheerdersechtpaar/combinatie met vrijwilligerspoule

Inmiddels zijn we in een ver gevorderd stadium met een beheerderspaar uit Wijster. Bovendien heeft iemand met horeca-ervaring zich aangemeld als vrijwilliger. Daar zijn we al heel erg blij mee. Het beheerderspaar wil de aansturende beheerderstaak gaan uitvoeren, waaronder de taak van vrijwilligerscoördinator. Aangezien zij beiden een normale baan hebben, kan dit op vrijwilligersbasis. Maar … dit kunnen zij niet alleen.

Graag zouden wij een vrijwilligerspool willen vormen rondom deze beheerders. Een dorpshuis voor en door dorpsgenoten die zich ieder met zijn/haar eigen talenten op vrijwillige basis willen inzetten voor het reilen en zeilen van het dorpshuis.

Vrijwilligerstaken/aanmelding

Vrijwilligerstaken kunnen heel gevarieerd zijn: openen en sluiten van het dorpshuis, aanwezig zijn bij activiteiten, het schenken van een kopje koffie, een bardienst draaien, schoonmaak, de tuin onderhouden.

De groep vrijwilligers waarmee we graag willen werken, hoeven geen vaste afspraken te maken, maar kunnen op basis van wensen en beschikbaarheid worden ingezet.

  • Wij vragen een inzet van tenminste 1 dagdeel per maand.
  • Wij bieden een leuke gezellige werkplek waarbij je andere ‘Wiestersen’ kunt ontmoeten/ leren kennen en samen de handen uit de mouwen kunt steken. Een keer per … gaan we samen wat leuks doen.

Lijkt het u/jou leuk om je steentje bij te dragen als vrijwilliger voor het dorpshuis of wil je graag meer betrokken worden bij het dorpshuis, dan kun je je aanmelden bij onze secretaris Annet Bos, 06-12689451. Of mail naar info@deweidehoek.nl

Reacties zijn gesloten.