Toneelvereniging VV Wijster presenteert: “Alle ballen op Bertha!!”

Toneelvereniging VV Wijster presenteert: “Alle ballen op Bertha!!”

Geschreven door Winnie Abel, vertaald door Ben ten Velde.

We mogen weer!! Vanwege COVID kon het optreden afgelopen 2 jaar helaas niet doorgaan, daarom zijn we ontzettend blij dat we dit jaar wel weer voor jullie mogen optreden. Op 25 en 26 november spelen we in dorpshuis De Weidehoek in Wijster het stuk “Alle ballen op Bertha!!”. Dit is een van de meest gespeelde stukken uit het Duitse amateur-circuit.

Na twee jaar is iedereen wel weer toe aan gezellig samen lachen, gieren, brullen.   

Alvast een voorproefje: 

Eten bij Bertha Wolters is niet bepaald een genoegen. In haar verlopen café De Warme Bal ruikt het naar oud frituurvet. En dan raakt ze ook nog volkomen in paniek. Ze moet binnen 24 uur haar sjofele kroeg omtoveren tot een prachtig restaurant, want haar rijke neef heeft zijn bezoek aangekondigd. Om van hem geld te krijgen voor haar kroeg, heeft Bertha hem jaren geleden verteld dat ze een goedlopend, zeer exclusief restaurant heeft. Wat ze echter heeft is een verlopen kroeg met weinig klanten. Nu moet Bertha plotseling net doen alsof ze een sterrenrestaurant heeft en daarmee staat de dagelijkse gang van zaken in de kroeg behoorlijk op z’n kop.

Vaste stamgasten moeten zich ineens heel chique gaan gedragen of weigeren resoluut de kroeg te verlaten. Bertha’s onhandige vriend struikelt van de ene ramp in de andere, en dan heb je ook nog Bertha’s jaloerse horeca-buurman die er alles aan doet om de boel te verstieren.

En alsof dit alles nog niet genoeg is, kondigt Bertha’s neef ook nog het bezoek aan van een culinair recensent waardoor de chaos in het zogenaamde exclusieve restaurant helemaal uitbreekt.

Kortom: het belooft weer een hilarische boel te worden!

Op zaterdagavond na afloop blijf je natuurlijk nog even feest vieren met muziek van de geweldige

“DJ Murdock”!

Speeldata:

25 november, 18:30 uur         Generale repetitie voor alle kinderen te bezichtigen. Georganiseerd door de jeugdafdeling van VV Wijster.  Toegang is gratis.

26 november, 14:00 uur         Middagvoorstelling, georganiseerd door Ouderen Onder Dak in samenwerking met De Weidehoek. Toegang is €10,- per persoon (inclusief koffie met gebak). In de pauze is er een verloting met mooie prijzen.

26 november, 20:00 uur         Avondvoorstelling, georganiseerd door de VV Wijster. Toegang is €10,- per persoon. In de pauze is er een verloting met mooie prijzen.

Speellocatie:                           Dorpshuis De Weidehoek, Mr. Haddersstraat 31 in Wijster

Reacties zijn gesloten.